Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo pomagali:
040 372 855
040 372 855

Google Adwords oglaševanje cenik


Cena oglaševanja Google Adwords je odvisna predvsem od konkurence – več kot je konkurence, višja je praviloma cena klika.
A vse le ni tako črno belo – s pravim pristopom in odlično kampanjo je lahko cena klika tudi 8-krat nižja kot pri slabo načrtovani in slabo postavljeni kampanji.
Iščete nove posle? Pošljite povpraševanje!

Kaj vpliva na ceno oglaševanja na Google Adwords?

Kako ocena kakovosti (QS) vpliva na ceno klika:
Cena klika: -50,00 %
Cena klika: -44,20 %
Cena klika: -37,50 %
Cena klika: -28,60 %
Cena klika: +16,70 %
Povprečna cena klika
Cena klika: +25,00 %
Cena klika: +67,30 %
Cena klika: +150,00 %
Cena klika: +400,00 %
Če želite okvirni cenik za oglaševanje Google Adwords, lahko uporabite Google Keyword Planner (https://adwords.google.com/KeywordPlanner), Googlovo orodje, namenjeno oglaševalcem, ki uporabljajo storitev Google Adwords. Keyword Planner vam omogoča, da za posamezno ključno besedo dobite število mesečnih iskanj in predlagano ceno klika (z odlično kampanjo lahko predlagano ceno znižate celo za 50 % ali več).

Kaj vpliva na quality score?

Google AdWords za vsako vašo  ključno besedo določi t.i. »quality score« (QS). Višja kot je ocena kakovosti, nižja je cena klika in obratno. V grobem, če zelo poenostavimo, na oceno kakovosti vplivajo trije dejavniki:

  • Pričakovani CTR – če je vaš oglas privlačen in ga uporabniki radi klikajo, bo ocena kakovosti boljša (Google bo namreč tako kljub nižji ceni zaslužil več)
  • Ustreznost oglasa – če je vaš oglas povezan z izbrano ključno besedo in v kontekstu s spletno stranjo, bo dobil boljšo oceno kakovosti. (Oglasi, ki so v kontekstu s spletno stranjo, so učinkovitejši. Tako boste imeli večji efekt, več boste pripravljeni vložiti v oglaševanje in tudi Google bo zaslužil več.)
  • Primernost spletne strani – dobre spletne strani, ki si jih potencialni kupec rad ogleda in na katerih ostane dalj časa, ugodno vplivajo na oceno kakovosti. (Zadovoljen uporabnik bo še naprej klikal na oglase Google Adwords in Google bo zaslužil več.)
Bolj podrobno o tem, kako Google določa oceno kakovosti, si
lahko preberete tukaj.

Kako brezplačno oglaševati na Googlu?

Google oglaševanje ni brezplačno in ga ne smemo mešati z optimizacijo spletnih strani. Kakorkoli, Google za spletne strani, ki se še nikoli niso oglaševale na Googlu, nudi tudi posebne bonuse. Če želite začeti z oglaševanjem na Googlu, lahko prejmete od 60 € do 120 € bonusa. Nimate bona? Brez skrbi, v Dominatusu vam ga bomo priskrbeli v najvišji vrednosti, kot je v danem trenutku možno!

Potrebujete pomoč pri upravljanju kampanje, da se boste raje osredotočali na svoj posel?

Kontaktirajte nas in v sodelovanju z vami bomo postavili smiselno oblikovano oglasno kampanjo!

Štirje razlogi, zakaj izbrati Dominatus

Zagotavljamo popoln nadzor.
Prejmete popoln dostop do računa Google Adwords in možnost vpogleda v VSE podatke v realnem času.
 
Račun Google Adwords je vaša last.
Če kadar koli prekinete sodelovanje z nami, vam račun (vsi podatki, kreative ...) ostane.
Učinek izmerimo in dokažemo.
Vedno povežemo račun AdWords z vašim računom Google Analytics in nastavimo vse cilje, ki so pomembni za vas.
 
Vsako stran oglašujemo ENAKO, kot bi bila naša!